ANKARA / ALTINDAĞ - Muammer Şahin Ortaokulu

Cengizhan YAŞA - Okul Müdürü

Ömrünü ve meslekî yaşamınının ilk 4 yılı hariç, kalanını Ankara’da geçirmiş olan Cengizhan YAŞA, ortaokul ve lise eğitimini TED Ankara Koleji’nde tamamladıktan sonra Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Ana Bilim Dalından mezun olmuştur. Kastamonu merkezde 4 yıl hizmet ettikten sonra yeniden Ankara’ya dönerek çeşitli Süper Lise ve Anadolu Liselerinde İngilizce Öğretmenliği, daha sonra 2010 yılından itibaren ise Ankara’nın gözde Anadolu Liselerinde Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Altındağ Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu’nda 1 yıl Müdür Vekilliği görevinde bulunduktan sonra MEB tarafından yapılan yazılı sınavla atandığı İMKB Alpaslan İHO’da 3 yıllık Müdür Yardımcısı iken ÖSYM tarafından uygulanan yazılı sınav puanıyla 1 Ekim 2019 tarihinde Altındağ Muammer Şahin Ortaokulu’nda Okul Müdürü olarak göreve başlamıştır.
Öğrencilerini kendi evlatları olarak benimseyen ve bu duyguyla eğitimleri üzerinde hassasiyetle 30 yıldır çaba gösteren Cengizhan Yaşa, aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur. Çok iyi derecede İngilizce ve orta düzeyde Almanca bilgisine sahip olan Cengizhan Hoca, Devlet’in ilgili birimlerince takdir edilmiş, 7 adet "Başarı Belgesi", 2 adet  “Üstün Başarı Belgesi” ve MEB tarafından 1 adet MAAŞ ÖDÜLÜ belgesi almıştır.

16 Nisan 2024 tarihinde aynı okulunda ikinci 4 yıl için yeniden görevlendirilmiştir.

28 yıllık evli ve iki erkek üniversite öğrencisi  evlada sahiptir.

..